Katmer
Katmer Tanımı İçin Malzemeler
8 adet katmer için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 -5 su bardağı un
İçine sürmek için:
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
Pişerken üzerine sürmek için;
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba su ,süt, yağ ,kabartma tozu ,tuz ve unu ekleyip hamuru yoğurun ve 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 8 eşit modüle bölüp beze yapın, üzerini kapatıp daha hoş açılması için 5dakika dinlendirin.
- Dinlenen bezeleri açabildiğiniz kadar açın içine eritilmiş tereyağı sürüp iki tarafını katlayıp tam ortasından kesin katlayın başka bezeleride tıpkı formda yağlayıp katlayın.
- Fırın tepsisine alıp üzerini kapatın, 1 saat dolapta dinlendirin .
- Dinlenen hamurları kare halinde açın ısıtılmış tavada biraz üzerini yağlayıp artlı önlü kızarana kadar pişirin afiyet olsun🌸🩷🥟🍽️
Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












