Katmer
Katmer Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 4,5 su bardağı un (un ölçüsü artıp azalabilir dikkatli eklemekte yarar var)
Ara katlara sürmek için;
- Eritilmiş tereyağı
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, yoğurt, şeker ve tuzu uygun bir kaba alıp karıştıralım ,daha sonra unu ekleyip yoğuralım.
- Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edelim ve 7 eşit bezeye ayıralım.
- Bir tepsiye hafif un serpip bezeleri tepsiye dizelim ve kurumasın hamurlar diye üzerine bir poşet serelim 10 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurları tek tek hazır yufka büyüklüğünde açalım üzerine eritilmiş tereyağı sürelim ve bir tane beze daha açalım yağ sürdüğümüz bezenin üzerine serelim. Tekrar yağ gezdirelim teker teker bezeleri hazır yufka büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı gezdirip üst üste serelim.
- Daha sonra en üste yağ sürüp yufkayı rulo yapalım ve eşit büyüklükte 8 kesime bölelim.
- Üzerine poşet serip buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Beklettiğimiz hamurların ağız kısmını evvel elimizle kapatıp daha sonra merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
- Tavayı ocağa alıp uygunca ısıtalım daha sonra en kısık ateşte katmerleri artlı önlü pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫
Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















