Katmer

Katmer Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadarıyla un

Arasına sürmek için;

  • Sıvı yağ

Üzerine sürmek için;

  • Tereyağ yahut margarin

Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve suyu hamur yoğurma kabımızın içine dökelim. Tuzu da ekleyelim. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve yumuşak hamur olana kadar yoğuralım.
  2. Tezgahın üzerine biraz un serptikten sonra hamurumuzu tezgahın üzerine alalım. Silindir formunda hamurumuza hal vererek 12 tane beze yapalım.
  3. Yaptığımız bezeleri unlanmış tepsimizin içine sıra sıra koyalım. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamurlarımızı sıra sıra açalım. Her bezenin içine sıvı yağ sürerek kenarlarından katlayarak kare hali verelim. Bütün bezeleri bu formda yaptıktan sonra pişirme evresine geçebiliriz.
  5. Kare biçimi verdiğimiz katmerleri açalım. Orta derecede ısınan tavamız da katmerlerimizi pişirelim.
  6. Pişen katmerimizi ocaktan alalım ve her iki tarafına tereyağını sürelim. Bu biçimde tüm katmerleri yapalım. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun. 🙂

Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Meze
Öğlen Oturması
Tavuk Sote (Sac Tava Tadında)
Lavaş Cips
Kahveli Keşkül
Browni Fındıklı Kek
Hdabla | © 2025 |