Katmer

Katmer Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadarıyla un
Arasına sürmek için;
- Sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
- Tereyağ yahut margarin
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu hamur yoğurma kabımızın içine dökelim. Tuzu da ekleyelim. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve yumuşak hamur olana kadar yoğuralım.
- Tezgahın üzerine biraz un serptikten sonra hamurumuzu tezgahın üzerine alalım. Silindir formunda hamurumuza hal vererek 12 tane beze yapalım.
- Yaptığımız bezeleri unlanmış tepsimizin içine sıra sıra koyalım. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamurlarımızı sıra sıra açalım. Her bezenin içine sıvı yağ sürerek kenarlarından katlayarak kare hali verelim. Bütün bezeleri bu formda yaptıktan sonra pişirme evresine geçebiliriz.
- Kare biçimi verdiğimiz katmerleri açalım. Orta derecede ısınan tavamız da katmerlerimizi pişirelim.
- Pişen katmerimizi ocaktan alalım ve her iki tarafına tereyağını sürelim. Bu biçimde tüm katmerleri yapalım. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun. 🙂
Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








