Katkat Sütsüz Pasta
Katkat Sütsüz Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı mor un
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 5 adet salatalık rendele suyunu süz
- Yarım yahut ufak kabak rendele suyunu süz
- 1 şu bardağı ceviz
Kreması için;
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta akı
- 6 yemek kaşığı nişasta
Muhallebisi için;
- Muzlu puding
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı yoğurt suyu
Katkat Sütsüz Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için; şeker ve yumurtayı çırpın unu ek edin kabartma tozunu koyun sıvı yağı.
- Kabağın kabuklarını soyun salatalığın kabuklarını soymayın yıkayın ve ikisinide rendeleyip, sıkın suyunu süzün, 2 su bardağı çıkacak.
- Keke ekleyin sıvı olursa un ekleyin çırpın.
- Ufak tepside tek tek pişecek tepsinizi yağlayın 2 parmak kalınlığında olacak 200 derece ısınmış fırında 20dk pişirin lakin denetimli bir biçimde zira herkesin fırın derecesi farklı oluyor, kızarınca olmuştur bıçakla denersiniz.
- Kreması için; 3 yumurta akı çırpın 2 çay bardağı toz şeker ekleyin, çırpmaya devam edin 6 yemek kaşığı nişasta ekleyip çırpın krema üzere olacak.
- Muhallebisi için; muzlu puding tencereye dökün yoğurt süt yoğurt suyu ekleyin çırpın, orta ateşte pişirin.
- Pişen kekleri alıp, bir sofra bezine yahut tepsiye tek tek koyun soğuyunca tepsiye yada pasta tabağına koyun soğumuş keke muhallebiyi yaydırın üzerine diğer keki koyun tekrar muhallebi koyun.
- İsterseniz muhallebinin üzerine az az çay kaşığıyla krema gezdirin en son keki koyunca muhallebi ve krema yayın üzerine ve ceviz de serpin varsa çikolata sosu koyabilirsiniz üzerine. Afiyet olsun 😊 👍 😋
Katkat Sütsüz Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















