Katıklı Dolma
Katıklı Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk kabak
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 küçük soğan
- 150 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Baharat
- Pul biber
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Katıklı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları çatal yardımıyla uzun şeritler haline getiriyoruz .
- Ortasını çıkarıp yuvarlak halka formunda getiriyoruz.
- Kıyma ufak yemeklik doğranmış soğan ,bulgur ,baharatlar ve salça, sıvı yağ ile birlikte güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından kabakların ortasını iç harçtan dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz.
- Bir yemek kaşığı salça ve suyla birlikte bir 2 dakika ateşte eritiyoruz.
- Üzerine döküp yaklaşık 20 dakika kadar ateşte pişiriyoruz.
- Sarmısaklı yoğurt yahut sade yoğurt ile birlikte servis edebileceğiniz çok lezzetli bir yemek tanımı şimdiden afiyet olsun.
Katıklı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












