Katıklı Dolma

Katıklı Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk kabak
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 küçük soğan
  • 150 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Baharat
  • Pul biber

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Katıklı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları çatal yardımıyla uzun şeritler haline getiriyoruz .
  2. Ortasını çıkarıp yuvarlak halka formunda getiriyoruz.
  3. Kıyma ufak yemeklik doğranmış soğan ,bulgur ,baharatlar ve salça, sıvı yağ ile birlikte güzelce karıştırıyoruz.
  4. Ardından kabakların ortasını iç harçtan dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz.
  5. Bir yemek kaşığı salça ve suyla birlikte bir 2 dakika ateşte eritiyoruz.
  6. Üzerine döküp yaklaşık 20 dakika kadar ateşte pişiriyoruz.
  7. Sarmısaklı yoğurt yahut sade yoğurt ile birlikte servis edebileceğiniz çok lezzetli bir yemek tanımı şimdiden afiyet olsun.

Katıklı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Rulo Çörek
Girit Usülü Portakal Sulu Bezelye
Nefis Yaz Yemeği Semizotlu Arpa Şehriye
Pesto Soslu Makarna
Yulaflı Çikolatalı Diyet Kurabiye
Tam Buğday Unlu Pizza
Hdabla | © 2025 |