Katıklı Dolma

Katıklı Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük kabak

İç gereç:

  • 200 gram kıyma
  • 1 küçük küçük doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Pulbiber

Katıklı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların dışını çizin, ve ikişer parmak kalınlığında keselim. İçlerini çay kaşığı yardımıyla çıkaralım.
  2. Bir kapta kıyma baharatlar, bulgur ve salça yoğurulur. Ve kabakların içine doldurun. Benim üzere fazla doldurmayın ki şişip dağılmasın.
  3. Tencereye diziyoruz. Ben üzerine tereyağ koydum ve iki bardak kaynar suyunu verdim.
  4. Tabak koyup pişirmeye bırakın yarım saatte çabucak pişiyor.
  5. Ben kabak içlerini farklı bir tavada pişirdim. Ve sarımsaklı yoğurtla birleştirip tabağa açtım.
  6. Üzerine dolmaları koydum ve o biçimde servis ettim. Şahane oldu. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Katıklı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahin Ekmek
Tavuklu Bezelye Yemeği
Salatalık Turşusu
Ege’nin Meşhur Kabak Çiçeği Dolması
Cevizli Tahinli Kurabiye
Tavada Anne Köftesi Ve Patates
Hdabla | © 2025 |