Katıklı Dolma

Katıklı Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kuru reyhan
  • 1,5 bardak su

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Kırmızı toz biber sıvı yağ

Katıklı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklara çatalla çizik atıp, kalın halka biçiminde doğrayalım. (görsellere ekledim)kabak içlerini alalım.
  2. Harcımız için; kıyma, soğan, bulgur, salça ve baharatları ekleyip yoğuralım.
  3. İçlerini aldığımız kabaklara dolduralım çok doldurmayın taşmasın.
  4. Tencereye dizip suyunu verelim kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Katıklı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Poğaça Tarifi
Limonlu Cheesecake
Pratik Aşırı Lezzetli Pişmeyen Cheesecake
Özbek Pilavı
Garnitür Mezesi
Köfteli Çorba
Hdabla | © 2025 |