Katı Yağ Kullanmadan Kat Kat Poğaça

Katı Yağ Kullanmadan Kat Kat Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un
Arası için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
İç gereçleri;
- Orta uzunluk bir kase beyaz peynir
- 5-6 kol maydanoz
Katı Yağ Kullanmadan Kat Kat Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süte toz şekeri ekledim ve karıştırdım.
- Yaş mayayı ekledim.
- 5-6 dakika ön mayalanmayı bekledim.
- Ardından öbür gereçleri ekleyerek hamuru yoğurdum.
- Hamur biraz yumuşak olacak.
- 30 dakika mutfağın ılık bir köşesinde hamuru mayalandırdım.
- 30 dakika sonunda mayalanan hamuru 12 bezeye ayırdım.
- İlk hamuru ordöv tabağı büyüklüğünde açtım.
- Üzerine sıvı yağ sürdüm.
- İkinci hamuru yeniden tıpkı halde açtım, yağladığım birinci hamurun üzerine aldım.
- İkinci hamurunda üstünü yağladım.
- Bu formda 5 hamuru tamamladım.
- Altıncı hamuru açınca üzerini yağlamadım.
- İkinci 6 hamura da tıpkı süreci uyguladım.
- İlk açtığım altılı hamuru, merdane yardımı ile biraz da el ile 35-36 cm çapında açtım.
- Önce 4 e böldüm.
- Ardından her bir parçayı üçgen olarak 4 e böldüm. 16 üçgen elde ettim.
- Her bir üçgenin alt kenarına 1 tatlı kaşığı kadar iç harcından koyup, rulo yaptım.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye aldım.
- Üzerini mutfak bezi ile örterek 20 dakika daha tepsi mayası için beklettim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğüm poğaçaları 200° fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirdim.
⚠️Dip not olarak eklemek isterim ki mayalı hamuru soğuk fırına vermeyi tercih ediyorum. Zira fırını ısınırken mayalı hamurdan hazırlanan pogacalar daha da hoş kabarıyor.
Sağlık ve afiyetle🌺.
Katı Yağ Kullanmadan Kat Kat Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








