Kat Kat Çıtır Börek
Kat Kat Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı su (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4.5-5 su bardağı un denetimli kullanınız ve eleyiniz (ele yapışan kıvamda olacak)
Aralarına;
- 250 gram tereyağ yahut margarin
Kat Kat Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, su ve mayayı karıştırın.
- Diğer gereçler ve unu ekleyin(unu eleyin).
- Kıvamı ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
- Özdeşene kadar yoğurun. (uzun yoğurursanız sonuç daha hoş olur).
- Hamuru 1saat mayalana kadar bekletin.
- İçindeki su ve sütü oda ısısında kullandığımız için mayanın etkinleşmesi uzun sürebilir.
- Mayalanan hamuru 4 bölün beze yapın ve tepsi büyüklüğünde açın.
- Daha sonra her katını yağlayarak üst üste koyun her iki kenarını içe kapatın ve ortalarını yağlayın.
- Alt kenarıda içe katlayın yağlayın.
- Üst kenarda katlayın bu sefer yağlamayın 15- 20 dakika buzlukta dinlendirin.
- Bu süreç içindeki yağın donmasını sağlayacak.
- Buzluktan çıkan hamuru un yardımıyla kare halde açın 48 x48cm uzunluğunda olsun.
- 16 eşit (12×12cm) modüle bölün içlerine kaşar peynirini koyup altını zarf biçiminde kapatın.
- Mayalanması için 35-40 dakika bekletin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün. Bıçak yahut jilet yardımıyla çizikler atın.
- 180 derece alt üst ayarda evvelden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Kat Kat Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






















