Kaşıklamalık Mozaik Muhallebi

Kaşıklamalık Mozaik Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 4 yemek kaşığı damla çikolata

Çikolata sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu

Kaşıklamalık Mozaik Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alın. Daima karıştırarak pişirin.
  2. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin.
  3. Muhallebiyi blender yahut mikser yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
  4. Petibör bisküvileri iri kesimler halinde kırarak muhallebiye ekleyin.
  5. Ardından damla çikolataları mozaik görünümü sağlaması için muhallebiye ek edip spatula ile karıştırın.
  6. Hazırladığınız karışımı borcama dökün ve güzelce yayın.
  7. Ayrı bir tencerede süt ile çikolata sosunu pişirin. Kıvam aldıktan sonra muhallebinin üzerine dökün.
  8. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  9. Bu tatlıyı tek tek porsiyonlamak yerine, birebir borcamdan kaşıkla herkes birlikte yiyebilir.
  10. Ailenizle yiyebileceğiniz şahane bir tanım. Kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun🩷.

Kaşıklamalık Mozaik Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişne Dolgulu Çikolatalı Kup (Videolu)
Kuru Dolma
Sucuklu Biberli Hellim Peyniri
Su Böreği
Islak Kek ( Sosu Yumurtasız)
Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması
Hdabla | © 2025 |