Kaşıkla Çavdar Ekmeği
Kaşıkla Çavdar Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram çavdar unu ( file marketin ununu tavsiye ederim)
- 400 ml ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pekmez yahut bal
- 1 paket instant maya
Kaşıkla Çavdar Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına maya,ılık su ve pekmezi ekleyip karıştıralım, 5 dakika bekletelim ,çavdar ununu ve tuzu farklı bir kapta karıştıralım sıvı karışımın üzerine yavaş yavaş ekleyerek spatula yardımıyla karıştıralım, cıvık ve yapışkan bir hamur olacak.
- Pişireceğimiz kaba yağlı kağıt serelim,hamuru kaba alalım üzerini düzelterek nemli bir bezle örtelim ,1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Süre sonunda evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 45_ 50 dakika kadar pişirelim.
- Çıkınca fırın telinin üzerinde soğumaya bırakalım, düzgünce soğuyunca dilimleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Kaşıkla Çavdar Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















