Kaşıkla Çavdar Ekmeği

Kaşıkla Çavdar Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram çavdar unu ( file marketin ununu tavsiye ederim)
  • 400 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pekmez yahut bal
  • 1 paket instant maya

Kaşıkla Çavdar Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına maya,ılık su ve pekmezi ekleyip karıştıralım, 5 dakika bekletelim ,çavdar ununu ve tuzu farklı bir kapta karıştıralım sıvı karışımın üzerine yavaş yavaş ekleyerek spatula yardımıyla karıştıralım, cıvık ve yapışkan bir hamur olacak.
  2. Pişireceğimiz kaba yağlı kağıt serelim,hamuru kaba alalım üzerini düzelterek nemli bir bezle örtelim ,1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. Süre sonunda evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 45_ 50 dakika kadar pişirelim.
  4. Çıkınca fırın telinin üzerinde soğumaya bırakalım, düzgünce soğuyunca dilimleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Kaşıkla Çavdar Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı )
Tavada Kıymalı Lavaş Böreği
Tam Ölçülü Su Böreği Tarifi
Cevizli Susamlı Kurabiye
Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)
Mini Hot Dog
Hdabla | © 2025 |