Kaşık Pastası

Kaşık Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 70 gram beyaz damla çikolata
  • 1 paket vanilya

Çırparken;

  • 2 yemek kaşığı tepeleme toz şanti
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı krema ya da soğuk süt
  • 1 paket kedi lisanı bisküvi
  • 250 gr çilek
  • 1 adet muz ( isteğe bağlı eklenebilir)

Kaşık Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, yumurta ,şeker ,un ve nişasta tencereye alınır.
  2. Pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  3. Orta ateşte daima karıştırarak pişirilir.
  4. Ocaktan alınan kremaya çikolata eklenir.
  5. Ara sıra karıştırarak soğutulur.
  6. Soğuyunca toz şanti eklenerek çırpılır.
  7. Kıvam ayarlamak için gerekirse soğuk süt ya da sıvı krema eklenir.
  8. Koyu akışkan bir kıvam olmalı ! kedi lisanı bisküvi 5 modül olacak formda dilimlenir.
  9. Hazırladığımız krema içerisine eklenerek karıştırılır.
  10. Servis kabına yarısı dökülür,üzerine çilek dilimleri eklenir.
  11. Kalan yarısı da dökülerek üzeri düzeltilir.
  12. Soğuyana kadar buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  13. Ganaj için krema hafif ısıtılır.
  14. Çikolata eklenerek pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  15. Tamamen soğuyunca pasta üzerine dökülür.
  16. Dinlenmesi için dolaba kaldırılır. Servis öncesi üzerine bol kakao elenir. Afiyet olsun ❣️.

Kaşık Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Elmalı, Pancarlı Roka Salatası (Böyle Sos Tadı Hiç Bir Yerde Yok)
Fırında Sütlaç
Kfc Tavuk Tarifi
Orman Meyveli Cheescake
Çökertme Kebabı
Dereotlu Poğaça (Margarinsiz)
Hdabla | © 2025 |