Kaşık Pastası
Kaşık Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 70 gram beyaz damla çikolata
- 1 paket vanilya
Çırparken;
- 2 yemek kaşığı tepeleme toz şanti
- 2-3 yemek kaşığı sıvı krema ya da soğuk süt
- 1 paket kedi lisanı bisküvi
- 250 gr çilek
- 1 adet muz ( isteğe bağlı eklenebilir)
Kaşık Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, yumurta ,şeker ,un ve nişasta tencereye alınır.
- Pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Orta ateşte daima karıştırarak pişirilir.
- Ocaktan alınan kremaya çikolata eklenir.
- Ara sıra karıştırarak soğutulur.
- Soğuyunca toz şanti eklenerek çırpılır.
- Kıvam ayarlamak için gerekirse soğuk süt ya da sıvı krema eklenir.
- Koyu akışkan bir kıvam olmalı ! kedi lisanı bisküvi 5 modül olacak formda dilimlenir.
- Hazırladığımız krema içerisine eklenerek karıştırılır.
- Servis kabına yarısı dökülür,üzerine çilek dilimleri eklenir.
- Kalan yarısı da dökülerek üzeri düzeltilir.
- Soğuyana kadar buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Ganaj için krema hafif ısıtılır.
- Çikolata eklenerek pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
- Tamamen soğuyunca pasta üzerine dökülür.
- Dinlenmesi için dolaba kaldırılır. Servis öncesi üzerine bol kakao elenir. Afiyet olsun ❣️.
Kaşık Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















