Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı

Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük uzunluk karnabahar
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu, kırmızı toz biber
Sosu için;
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 1 küçük kapya biber
- 1 adet domates rende ( kışlık konserveden de olur)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı baharatlar (karabiber, kırmızı toz biber, kimyon )
- 1/2 (yarım) fincan sıcak su
Üzeri için;
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak rende
- Az tuz
Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabahar küçük kesimlere ayrılıp ,yıkanır. Süzülür ve fırın tepsisine yerleştirilir. Tuz, baharatlar ve zeytinyağ da ek edilir. Hepsi güzelce harmanlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede pişmeye bırakılır. (25-30 dk). Orta ara karıştırılır. 🌱
- Kıymalı sos için; tavaya yağlar alınır ve minik doğranmış soğanlar kapya biber az tuzla sotelenir. Küçüldüğünde kıyma eklenir ve kavrulur.
- Rengi dönünce pişmeye yakın domates rendesi ve salçalar ek edilir. Tuz ve baharatlar eklenip 1-2 cins daha karıştırılır. Damak tadınıza nazaran baharatlar da ekleme çıkarma yapabilirsiniz.
- Sıcak suyu ekleyip biraz daha pişirin. Kapatıp dinlenmeye bırakın. 🌱 karnabaharı servis tabağına alın üzerine yoğurt sos ve kıymalı sosu gezdirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




