Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı

Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük uzunluk karnabahar
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu, kırmızı toz biber

Sosu için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 1 küçük kapya biber
  • 1 adet domates rende ( kışlık konserveden de olur)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı baharatlar (karabiber, kırmızı toz biber, kimyon )
  • 1/2 (yarım) fincan sıcak su

Üzeri için;

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak rende
  • Az tuz

Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabahar küçük kesimlere ayrılıp ,yıkanır. Süzülür ve fırın tepsisine yerleştirilir. Tuz, baharatlar ve zeytinyağ da ek edilir. Hepsi güzelce harmanlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır.
  2. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede pişmeye bırakılır. (25-30 dk). Orta ara karıştırılır. 🌱
  3. Kıymalı sos için; tavaya yağlar alınır ve minik doğranmış soğanlar kapya biber az tuzla sotelenir. Küçüldüğünde kıyma eklenir ve kavrulur.
  4. Rengi dönünce pişmeye yakın domates rendesi ve salçalar ek edilir. Tuz ve baharatlar eklenip 1-2 cins daha karıştırılır. Damak tadınıza nazaran baharatlar da ekleme çıkarma yapabilirsiniz.
  5. Sıcak suyu ekleyip biraz daha pişirin. Kapatıp dinlenmeye bırakın. 🌱 karnabaharı servis tabağına alın üzerine yoğurt sos ve kıymalı sosu gezdirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tirit (Balıkesir Tiriti)
Elmalı Tart ( Kıyır Kıyır)
Karnıyarık
Çiçek Kurabiye
Hurmalı Top (Kolay Lezzetli)
Kumlu Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |