Kaşarlı Rosto Köfte (Havuç Eşliğinde)

Kaşarlı Rosto Köfte (Havuç Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- İnce kıyılmış maydanoz
- 4 dilim ekmek
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- Kaşar rendesi
- 3 adet havuç
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
Kaşarlı Rosto Köfte (Havuç Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan rendelenir üzerine yumurta, ince doğranmış maydanoz ve baharatlar ek edilerek harmanlanır ekmekler ıslatılıp suyu sıkılarak harcın içine minik minik parçalanır.
- İyice harmanlanan harç üstü kapatılarak yarım saat buzdolabında dinlendirilir. O esnada istenilen oranda kaşar rendelenerek farklı bir kaba alınır.
- Dinlenen harç yapacağımız tepsi boyutuna nazaran pişirme kağıdının üzerine alınarak rulo üretimi için ince uzun halde yaydırılır. Uzun kısmına kaşar rendesi dökülerek rulo yapılır.
- Havuçlar soyulur ve evvel uzunlamasına 2 ye sonra yatay olarak istenilen büyüklükte parçalanır.
- Pişirme kağıdına sarılarak buzdolabında yarım saat daha beklenir.
- Bu esnada fırın 180 derecr ayarda açılarak ısınmaya bırakılır. Isınan fırına köftemiz pişirme kağıdı ıslatılarak konulur. 30 dk pişmeye bırakılır.
- Son 5 dk kala zeytinyağı, salça ve sıcak su karıştırılarak ocakta bir taşım kaynatılır. Köfteler fırından çıkartılır pişirme kağıdı alınır. Sos köftelerin üstüne dökülerek 10 dk daha fırında pişirilir ve servis edilir.
Kaşarlı Rosto Köfte (Havuç Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






