Kaşarlı Mantar
Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram ızgaralık mantar
- 80-100 gram tereyağı
- Tuz
- Karabiber ( tercihe nazaran eklemeye bilirsiniz)
- Yarım çay bardağı su
- Rendelenmiş kaşar
Kaşarlı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak mantarlarımızı yıkayıp içlerini boşaltılıp sağ kısımlarını alalım.
- Uygun bir borcama tereyağı sürüp mantarlarımızı dizelim dizdiğimiz mantarların iç kısımlarına küp küp tereyağı kesip koyalım, en son tuzunu atalım ve yarım çay bardağı suyu borcamımıza dökelim, son olarak karabiber ekleyelim hafif( karabiber tercihe nazaran eklemeye bilirsiniz)
- 240 derece de mantarların iç kısmındaki su ortaya çıkıp tekrar çekene kadar pişirelim her fırının pişirme mühleti farklı olduğu için net bir saat dilimi veremiyorum ortalama 30-35 dakika ortası denetimli bir halde pişirelim.
- Pişen mantalarımızın iç kısmına ister rendelenmiş kaşar ister kip doğranmış kaşar ekleyip kaşar eriyene kadar tekrar fırınlayalım. Sıcak olarak sevis edelim afiyet olsun 🤗.
Kaşarlı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










