Kaşarlı Köfte

Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte gereçleri;
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- Kuru nane
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Kekik
- Tuz
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Kaşarlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar tanımımızın imaline öncelikle köfteleri hazırlayarak başlıyoruz. Köfte materyallerini yoğurma kabına alalım. Birbirini tutuncaya kadar yeterlice yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım. Köfteyi buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Kızgın yağda gerili önlü kızartalım ve güveç kaplarına eşit biçimde paylaştıralım.
- Domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım ve küçük bir tencereye alalım. Sıvı yağı da ek edelim. Domatesleri biraz pişirelim.
- Salça, sarımsak, tuz ve kekiği de ek edelim. Domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bunları da köftelerin üzerine eşit formda ek edelim.
- 250 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de serpelim. Üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırına verip pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. Afiyetler olsun.
Kaşarlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








