Kaşarlı Kabak Sandal

Kaşarlı Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak (ince olmamalı)

İç harç için;

  • 300-400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Kabağın kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Salça sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzerine;

  • Kaşar rendesi

Kaşarlı Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarımızı ortadan ikiye bölelim ve içini oyalım. Oyduğumuz kabakları sıvı yağda gerili önlü kızartalım.
  2. Kıymalı iç harç için kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda çevirelim 1 dakika kadar, akabinde kıymayı ek edelim.
  3. Soğan ve kıymayı güzelce karıştırıp salçasınıda ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Son olarak baharatları ek edelim ve ocağın altını kapatalım.
  4. Kızarttığımız kabakların içine evvel kıyma harcını eşit biçimde dolduralım, sonra salça sosunu hem yemeğin üzerine, hem altlarına gezdirelim.
  5. Son olarak en üstüne kaşar ek edip 180 derece ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim.

Kaşarlı Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kanat
Evde Gerçek İnegöl Köftesi
Tırtıl Kurabiye
Tepside Kumpir
Haşıl Tatlısı
Pırasalı Peynirli Omlet
Hdabla | © 2025 |