Kaşarlı Kabak Sandal
Kaşarlı Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak (ince olmamalı)
İç harç için;
- 300-400 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet iri kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Kabağın kızartmak için;
- Sıvı yağ
Salça sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
Üzerine;
- Kaşar rendesi
Kaşarlı Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklarımızı ortadan ikiye bölelim ve içini oyalım. Oyduğumuz kabakları sıvı yağda gerili önlü kızartalım.
- Kıymalı iç harç için kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda çevirelim 1 dakika kadar, akabinde kıymayı ek edelim.
- Soğan ve kıymayı güzelce karıştırıp salçasınıda ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Son olarak baharatları ek edelim ve ocağın altını kapatalım.
- Kızarttığımız kabakların içine evvel kıyma harcını eşit biçimde dolduralım, sonra salça sosunu hem yemeğin üzerine, hem altlarına gezdirelim.
- Son olarak en üstüne kaşar ek edip 180 derece ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim.
Kaşarlı Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















