Kaşarlı El Açması
Kaşarlı El Açması Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un (4 su bardağı)
- 300 ml ılık süt (1,5 su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya 10 gram (veya 15 gram yaş maya)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için:
- Rendelenmiş kaşar ya da mozerella peyniri
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu ve susam
Kaşarlı El Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık sütün içine şeker, maya ve bir yemek kaşığı unu koyup karıştırın. 5-10 dakika bekleyerek mayanın etkin hale gelmesini sağlayın.
- Sonra unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Tuz ve sıvı yağı da ekleyip hamurunuzu pürüzsüz bir hale getirin.
- Hamurun kabını evvel streçletip sonra pak bir bezle sarın ve ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kabarana kadar mayalandırın.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp yoğurmadan yalnızca toparlayın, 4 eşit modüle bölün ve bezeler haline getirin.
- Her bir bezeyi elinizle yavaşça açıp rendelediğiniz peynirleri ekleyip kapatın. Kapattığınız kısımları altta kalsın. Hamuru biraz daha açın ve tepsiye dizin. (isterseniz pide üzere hal de verebilirsiniz. ).
- Yumurta sarısını ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp pidenin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin.
- Tepside 15-20 dakika bekleterek ikinci mayalanmasını yapın.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında, fanlı ayarda 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri düzgünce kızarınca fırından alın. Afiyet olsun. 😋.
Kaşarlı El Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









