Kaşar Peynirli Börek

Kaşar Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 paket labne peyniri
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
İç materyaller;
- Kaşar peyniri
Kaşar Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene sıvı yağ, süt, maden suyu, eritilmiş tereyağı, labne peyniri ek ederek birlikte çırpın akabinde fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın.
- Ardından bir yufkayı fırın tepsisine serin akabinde üzerine sostan gezdirin, toplam üç yufkayı bu halde hazırlayın ve üçüncü kata rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve üzerine öteki üç yufkaları tıpkı formda fırın tepsisine yerleştirin.
- En son alttaki yufkayı üstü kapatacak formda düzeltin ve bıçakla dilimlere ayırın ve en son kalan sosu üzerine gezdirin on dakika bekletin.
- Ardından evvelden ısıtılmış fanlı fırında pişirin. Fırından çıkardığımız böreğin üzerine nemli mutfak örtüsü ile kapatıp dinlenmeye bırakın afiyet olsun 🙏🌼
Kaşar Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


