Kaşar Peynirli Börek

Kaşar Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 paket labne peyniri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ

İç materyaller;

  • Kaşar peyniri

Kaşar Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içene sıvı yağ, süt, maden suyu, eritilmiş tereyağı, labne peyniri ek ederek birlikte çırpın akabinde fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın.
  2. Ardından bir yufkayı fırın tepsisine serin akabinde üzerine sostan gezdirin, toplam üç yufkayı bu halde hazırlayın ve üçüncü kata rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve üzerine öteki üç yufkaları tıpkı formda fırın tepsisine yerleştirin.
  3. En son alttaki yufkayı üstü kapatacak formda düzeltin ve bıçakla dilimlere ayırın ve en son kalan sosu üzerine gezdirin on dakika bekletin.
  4. Ardından evvelden ısıtılmış fanlı fırında pişirin. Fırından çıkardığımız böreğin üzerine nemli mutfak örtüsü ile kapatıp dinlenmeye bırakın afiyet olsun 🙏🌼

Kaşar Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Tantuni (Biftekten Orjinal Mersin Tarif)
Enginar Salatası
Selme (Hasankeyf Helvası)
Nişastalı Kurabiye
Sarımsaklı Yoğurtlu Omlet (Bol Ekmek Yediren Şifalı Antibiyotik)
Susamlı Fındıklı Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet