Karpuz Reçeli
Karpuz Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet karpuz kabuğu
- 2,5-3 su bardağı toz şeker (200 ml lik klasik su bardağı)
- 3 su bardağı içme suyu
- 1 limon suyu
- 1-2 yemek kaşığı karadut özü(isteğe bağlı)
Bekletmek için;
- 1 silme yemek kaşığı karbonat
Karpuz Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemek için kestiğiniz karpuz kabuklarının yeşil kısmını kesip küçük küp halinde doğrayın (ben tırtıklı kesici kullandım. Ayıcık jelibona benzedi😍) ve ağzı kapalı bir kapta saklayın (kırmızı kısmını da yeterlice temizleyin. Bize lazım olan kısım yeşil kabuğu ile kırmızı yenen kısmın ortasındaki yeşil kısımdır)
- 5-6 adet kabuk olunca doğradığınız kabukları derin bir kaba alın. Farklı bir kapta 1 yemek kaşığı (silme) karbonatla su hazırlayın ve doğradığınız karpuz kabuklarının üzerine dökün. Kaptaki su kabuklarını biraz üzerini geçecek ölçüde olsa kâfi. Bu karışımı 1 gece buzdolabında bekletin. Karbonat şeffaf ve kıtır kıtır olmasını sağlıyor.
- Ertesi sabah kabukları 3 – 4 sefer yıkayın ve suyunu süzdürün. Bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın akabinde kabukları içine dökün ve orta ateşte 45 dakika kaynatın. Ben rengi kırmızı olsun diye biraz da karadut özü ek ettim. Çok yakıştı. 45 dakikalık mühletin sonunda üzerine limon suyunu ek edip 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Soğumadan kavanozlara koyup ağızlarını uygunca kapatın ve aksi çevirerek soğumaya bırakın. Tabiki yemek için bir kase ayırmayı unutmuyoruz. 😋 çok sulu bir reçel olmuyor. Zira kabuklar tıpkı karpuz üzere suyu içinde hapsediyor. Nefis bir tat. 👌 yenilik arayanlar için yapmanın tam vakti. Afiyetler olsun.
Karpuz Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













