Karpuz Pasta

Karpuz Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması için ;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • 1 paket orman meyveli sos
  • Damla çikolatası

Karpuz Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki renklendirmek için birinci evvel sıvı yağ ve ıspanağı rondadan geçelim ve püre haline getirelim.
  2. Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  3. Üzerine ıspanak püresini ekleyelim daha sonra öbür gereçleri ekleyerek çırpalım.
  4. Önceden ısırılmış 160 derece fırında fansız bir biçimde 40-45 dakika pişirelim.
  5. Kreması için materyalleri tencereye alalım kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra içine tereyağ ekleyip tekrar karıştırıp altını kapatalım.
  6. Soğuyan keki kalıptan çıkaralım ve kremayı ortasına ekleyelim.
  7. Hazır olan meyveli sosu yapıp ılıtalım ve ılıyınca krema üzerine ekleyelim, daha sonra damla çikolatalı ekleyerek dolapta 1 saat dinlendirelim. Afiyet olsun 🌺.

Karpuz Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Sütlü Helva
Yulaf Mantısı (Şipşak Diyete Uygun Lezzet)
Cupkek
Bebe Bisküvili Çikolata Soslu Kupta Muhallebi
Kremalı Mozaik Pasta
Fırında Köfte Patates
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet