Karpuz Pasta

Karpuz Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Kreması için ;
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- 1 paket orman meyveli sos
- Damla çikolatası
Karpuz Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki renklendirmek için birinci evvel sıvı yağ ve ıspanağı rondadan geçelim ve püre haline getirelim.
- Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Üzerine ıspanak püresini ekleyelim daha sonra öbür gereçleri ekleyerek çırpalım.
- Önceden ısırılmış 160 derece fırında fansız bir biçimde 40-45 dakika pişirelim.
- Kreması için materyalleri tencereye alalım kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra içine tereyağ ekleyip tekrar karıştırıp altını kapatalım.
- Soğuyan keki kalıptan çıkaralım ve kremayı ortasına ekleyelim.
- Hazır olan meyveli sosu yapıp ılıtalım ve ılıyınca krema üzerine ekleyelim, daha sonra damla çikolatalı ekleyerek dolapta 1 saat dinlendirelim. Afiyet olsun 🌺.
Karpuz Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



