Karpuz Pasta

Karpuz Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması için ;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • 1 paket orman meyveli sos
  • Damla çikolatası

Karpuz Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki renklendirmek için birinci evvel sıvı yağ ve ıspanağı rondadan geçelim ve püre haline getirelim.
  2. Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  3. Üzerine ıspanak püresini ekleyelim daha sonra öbür gereçleri ekleyerek çırpalım.
  4. Önceden ısırılmış 160 derece fırında fansız bir biçimde 40-45 dakika pişirelim.
  5. Kreması için materyalleri tencereye alalım kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra içine tereyağ ekleyip tekrar karıştırıp altını kapatalım.
  6. Soğuyan keki kalıptan çıkaralım ve kremayı ortasına ekleyelim.
  7. Hazır olan meyveli sosu yapıp ılıtalım ve ılıyınca krema üzerine ekleyelim, daha sonra damla çikolatalı ekleyerek dolapta 1 saat dinlendirelim. Afiyet olsun 🌺.

Karpuz Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Kabak Mücver
Elmalı Kurabiye
Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek
Havuçlu Soğanlı Bulgur Pilavı
Detox Suyu
Hdabla | © 2025 |