Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 4/5 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet köy biberi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Patlıcanı yağlamak için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri sos için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet köy biberi

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların ortasına çizik atıp, yağ ve karabiberle sosladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
  2. 30 dakika kadar fırında pişirin.
  3. İçi için tavaya yağ ,soğan ve sarımsağı alalım. Biraz kavuralım.
  4. Kıymayı, salçayı, domatesi ve biberi ekleyelim. Güzelce hepsini kavuralım.
  5. Bir çay bardağı su ekledim.
  6. Suyu çekilmesine yakın maydanozu baharatları ve tuzumuzu ekleyelim.
  7. Fırına attığımız patlıcanların içini çatal yardımıyla ezelim.
  8. Daha sonra pişirdiğimiz kıymayı koyalım.
  9. Köy biberini uzunlamasına kesip üzerine koyalım.
  10. Sosu için bir bardak su ve salça ile karıştırıp borcama aldığımız karnıyarıkların üzerine ekleyelim.
  11. Karnıyarıkları 10 dakika fırında pişirelim.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Coconut Bisküvili Pasta
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Tavuklu Çökertme Kebabı
Elmalı Ve Yaban Mersinli Bebek Pankek
Kemikli Dana Etiyle Yaprak Sarma
Tavuk Tantuni
Hdabla | © 2025 |