Karnıyarık Pizza Poğaça

Karnıyarık Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(sarıları üzerine ayrılacak)
  • 1 paket toz maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 5,5-6 su bardağı)

İçi için;

  • Sucuk
  • Yeşil ve kırmızı biber
  • Domates (evde olan öbür materyalleri de kullanabilirsiniz)

Karnıyarık Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un hariç verilen gereçleri karıştıralım.
  2. Unu denetimli ekleyip çok yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Hamuru bir saat mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamuru dilediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp beze yapalım.
  5. Bezeleri elimizle genişletip iç materyalinden koyarak kapatalım.
  6. Kapattığımız yer alta gelecek halde tepsiye dizelim.
  7. Tepsinin üzerini bir bez ile örtüp 20 dakika tepsi mayası verelim.
  8. Ardından bezelerin tam ortasından bıçak ile çizik atıp hafif açalım.
  9. Yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susam serptikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Karnıyarık Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kinoalı Tabbule
Lavaş Pizza
Kışlık Kapya Biberli Domates Sosu (Kahvaltılık Ve Et Yemekleri)
Limonlu Kek
Limonlu Mavi Haşhaşlı Nefis Muffin
Çörek Otlu Kurabiye (Çok Lezzetli Ve Çok Kolay)
Hdabla | © 2025 |