Karnıyarık
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet patlıcan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
- 250gr dana kıyma
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşıgi domates salçası
- Baharatlar
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
- Yarım kahve fincanı su
Sos için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 bardak su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak harç hazırlanır, tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranan yeşil biberler ek edilir pişirilir.
- Kıymada ek edilerek pişirilir ve akabinde doğranan domatesler, su, salça, baharatlar da koyularak pişmeye bırakılır.
- Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
- Fırın tepsiye ölçüsüz soyulan patlıcanlar dizilir ve akabinde yumurta fırçası ile her yeri yağlanır.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır. 30 dk boyunca.
- Piştikten sonra patlıcanların ortası açılır ve iç harç ortaya koyulur.
- Bu süreç bittikten sonra sos dökülür.
- Dilerseniz yeşil biber yahut domates ile süsleyebilirsiniz ben yeşil biberle süsledim tercih sizin. Afiyet olsun deneyeceklere şimdiden.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










