Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 5-6 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates yahut domates konservesi
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
Sosu için;
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencere içerisine zeytinyağını alıyoruz patlıcanları alacalı soyduktan sonra bir peçete yardımıyla düzgünce kuruluyoruz. Daha sonra kızgın yağda her yeri eşit derecede kızaracak halde kızartıyoruz.
- Kızarttığımız patlıcanları bir uygun fırın kabı içerisine alıyoruz akabinde kıymayı bir tava içerisine alarak rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz kıymanın üzerine kuru soğan ve yeşil biberleri de ekliyoruz, daha sonra domatesi ve salçalar baharatları ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
- Ocağımızın altını kapatmadan evvel ince ince doğradığımız yarım demet maydanozu da iç harcımızın içerisine ekliyoruz.
- Daha sonra patlıcanlarımızın tam ortasından bir bıçak yardımı ile kesikler açıyoruz kıymalı iç harcını patlıcanın içine sıkıştırarak çokça yerleştiriyoruz.
- Üzerine domates ve yeşil biber ekliyoruz bir kase içerisine iki su bardağı su alıyoruz bir yemek kaşığı domates salçası, tuz, pulbiber, karabiber ekleyerek çırpıyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız bu sosu karnıyarıkları fırına vermeden çabucak evvel üzerine gezdiriyoruz ve 180° fırında ortalama 20 25 dk kadar pişiriyoruz.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



