Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates yahut domates konservesi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber

Sosu için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencere içerisine zeytinyağını alıyoruz patlıcanları alacalı soyduktan sonra bir peçete yardımıyla düzgünce kuruluyoruz. Daha sonra kızgın yağda her yeri eşit derecede kızaracak halde kızartıyoruz.
  2. Kızarttığımız patlıcanları bir uygun fırın kabı içerisine alıyoruz akabinde kıymayı bir tava içerisine alarak rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Kavurduğumuz kıymanın üzerine kuru soğan ve yeşil biberleri de ekliyoruz, daha sonra domatesi ve salçalar baharatları ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
  4. Ocağımızın altını kapatmadan evvel ince ince doğradığımız yarım demet maydanozu da iç harcımızın içerisine ekliyoruz.
  5. Daha sonra patlıcanlarımızın tam ortasından bir bıçak yardımı ile kesikler açıyoruz kıymalı iç harcını patlıcanın içine sıkıştırarak çokça yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine domates ve yeşil biber ekliyoruz bir kase içerisine iki su bardağı su alıyoruz bir yemek kaşığı domates salçası, tuz, pulbiber, karabiber ekleyerek çırpıyoruz.
  7. Daha sonra hazırladığımız bu sosu karnıyarıkları fırına vermeden çabucak evvel üzerine gezdiriyoruz ve 180° fırında ortalama 20 25 dk kadar pişiriyoruz.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karaköy Poğaçası
Kolay Şerbetli Tatlı
Kadayıflı Muhallebi
Bolibonlu Kurabiye
Mozaik Kek Tarifi
Kabaklı Tava Böreği
Hdabla | © 2025 |