Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Domates (tercihe nazaran ,ben kullanmadım)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları yağlayıp ,fırında pişirelim.
- İç harçı için; yağda soğan,biber ve salçayı kavyralım sonra kıymayıda koyup kavurmaya devam edelim.
- İçerisine baharat,tuz ve yarım su bardağı su ekleyip pişirelim.
- Patlıcanlar pişince iç harcıyla buluşturup üzerinede salçalı su yaparak fırında 15 dakka daha bekletelim. Afiyet olsun🍃.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




