Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

Ana materyal;

  • 1,5 kilo patlıcan

İçi için;

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 4-5 kaşığı domates sosu
  • Yarım demet maydanoz
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1,5 kaşığı salça
  • Tuz

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı biçimde soyuyoruz 1 leğene tuzlu su ile ıslayın daha sonra yağ koyduğumuz tavada patlıcanları kızartın.
  2. Daha sonra bir tavaya sıvı yağ ile doğradığımız soğanları alalım ,kıymamızı ek edelim.
  3. Güzelce kavurduktan sonra domates sosu ,maydanoz ,baharatları ve salçayı ek ediyoruz.
  4. Tuzunu ek edip kavuruyoruz.Sonra ocağımızı kapatıyoruz.
  5. Patlıcanlarımızı ikiye ayırıp hazırladığımız içten ek ediyoruz reaksiyonun tabanına geçecek biçimde su ekliyoruz.
  6. 180° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
    Afiyet olsun 😋.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfte Şöleni
Katkat Sütsüz Pasta
Ramazan Pidesi
Tavuklu Bezelye Yemeği
Ezogelin Çorbası
Pişmeyen Dubai Çikolatalı Cheesecake
Hdabla | © 2025 |