Karnıyarık
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patlıcan
- 300 gram kıyma (orta yağlı)
- 2 adet büyük soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 2 adet kırmızı biber(doğranmış )
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (kavurma için)
- 1 çay bardağı domates püresi
Közlemek için;
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağı
Üzeri için:
- 20 adet chery domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı domates püresi
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun ve sap kısımlarını alın. Ortadan ikiye bölün.
- Sağlı sollu bıçak ile çizikler atın fırın tepsisine koyun.
- Yağlı sosu patlıcanların hertarafına sürün.
- Fırını 200 derecede ısıtın.
- Patlıcanlar yumuşak olana kadar kızartın.
- Bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve ince doğranmış soğanları, sarmısaklıları ve biberleri pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları, salçayı ve 1 çay bardağı domates püresini ekleyip karıştırın. İç harcını birkaç dakika daha pişirin.
- Kızaran patlıcanların ortasını bir kaşık yardımıyla açın ve içlerine kıymalı harcı doldurun.
- Patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Patlıcanların üzerine birer dilim domates ve bir kesim yeşil biber koyun. Domatesli suyu tepsinin her tarafına dökün.
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve tepsiyi fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Karnıyarığı sıcak servis yapın. Yanında pilav ve cacık ile hoş bir ahenk sağlar.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















