Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet kemer patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerini süslemek için;

  • Çeri domates
  • Yeşil biber

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanları fotoğraftaki üzere alacalı soyalım.
  2. Soyduğumuz patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim.
  3. Suda bekleyen patlıcanları süzüp, havlu peçeteyle kurulayalım ve fırın kabına dizelim.
  4. Patlıcanların ortasına uzunluktan bir çizik atıp, her yerini yağlayıp fırında közlenmeye bırakalım.
  5. Ben fanlı ayarda 230 derecede közledim.
  6. Bu sırada tencereye birinci evvel yemeklik doğradığımız soğanları koyuyoruz ve bir kaç cins çevirip yumuşatıyoruz.
  7. Daha sonra kıymayı koyup kavuruyoruz.
  8. Kıyma kavrulurken yeşil biberleri ekliyoruz bir kaç tıp daha çevirdikten sonra salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  9. Son olarak yemeklik doğradığımız domatesleri, tuz ve karabiberi de ekleyip büsbütün pişmeye bırakıyoruz.
  10. Bu kademede bir su bardağı kadar kaynar su koyuyoruz.
  11. Pişen kıymalı harcımızı közlenen patlıcanlarımızın içine dolduruyoruz, kalan suyu da ek ediyoruz.
  12. Son olarak patlıcanların üzerine çeri domates ve biberleri koyup fırına veriyoruz.
  13. Fırın ayarını burada 170 dereceye düşürdüm ve yaklaşık 15 dk pişirdim.

Mis üzere közlenmiş patlıcanla, kıymalı domatesli iç harcın buluşması kusursuz bir tat veriyor😇 afiyet, şifa olsun 🍀.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Muhallebi
Karaköy Poğaça (Pastane Poğaçası)
Cevizli Sucuk
İrmik Helvası
Fırında Dürüm
Fındıklı Güllaç
Hdabla | © 2025 |