Karnıyarık
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 2 küçük kesim domates
- 2 küçük kesim biber
Sosu için;
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup, 15 dakika tuzlu suda bekletin. Kurulayıp yağda biraz kızartın.
- Başka bir tencereye küçük küçük doğradığın soğan ve biberi ekleyin.
- Kıymayı ekle rengi dönünce domates, sarımsağı da koyun. Salça ve baharatlarıda ek edip karıştırın.
- Kızarmış patlıcanları borcama alın ve ortalarını açıp kıymalı harcı ve biber, domatesi koyun.
- Patlıcanların üzerine gelmeyecek halde salça ve sıcak su ile yaptığın sosu dökün.
- 180°c fırında yaklaşık 30 dakika denetimli olarak pişirin.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







