Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

İç harcı için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 3 tane sarımsak
  • 400 ve kıyma
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates rendesi
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet domates
  • 1 adet biber

Sosu için;

  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım yemek aşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates rendesi

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanlarınızın başlarını kesmeden soymaya çalışıyoruz sonra uç kısmını kesiyoruz.
  2. Sonrasında patlıcanları alacalı biçimde soyacakla soyuyoruz.
  3. Ortasından kesip içini dışını yağlayıp tuzlayıp 220 derece evvelce ısıttığımız fırına atıp 40 dakika patlıcanların pişmesini bekliyoruz.
  4. Patlıcanlar pişerken öteki yandan tavamıza soğanlarımızı doğrayıp kavurmaya başlıyoruz.
  5. Biraz kavurduktan sonra biberleri sonra salçaları sırasıyla ek edip pişiriyoruz.
  6. Daha sonrasında kıymamızı ek edip güzelce kavuruyoruz, daha sonrasında domates rendemizi,sarımsağımızı ve maydanozumuzu ekleyip pişiriyoruz.
  7. İç harcı pişmesi de yaklaşık 40 dk sürdü.
  8. Aynı anda pişen patlıcan ve iç harcı bileştirme vakti.
  9. Tepsideki patlıcanlarımızın içlerini ezdirip kıyamlı iç harcımızı koyuyoruz.
  10. Üzerini doğradığımız domates ve biberlerle süslüyoruz.
  11. Bir kapta salçalı suyumuzu hazırlayıp tepsiye ek edip 200 derecelik fırına sürüyoruz.
  12. Yaklaşık 40 dakika pişen karnı yarığımız hazır.
  13. Fırının içinde biraz dinlendikten sonra afiyetle yeme vakti.Afiyet olsun.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancar Salatası
Et Kavurma
Hollandez Soslu Bonfile
Yoğurtlu Renkli Patates Salatası
Sultan Sarması
Hızlı Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2025 |