Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet patlıcan büyük boy
  • 3 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 400 gram kıyma
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 8 diş sarımsak
  • 8 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • 1 su bardağı ay çiçek yağı

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber ( isteğe bağlı )

Süslemek için;

  • Biber
  • Domates (Tercihen maydanoz yahut kapya biberde kullanılabilir)

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı çizgili formda soyup tuzlu suda bekletelim. ( yağ çekmemesi ve acılığı varsa çıkması için ).
  2. Patlıcanlarımız beklerken iç harcımızı hazırlayalım.
  3. Soğanlarımızı doğrayıp uygun bir tavaya alalım.
  4. Soteleyelim kıymamızı ve sarımsağımı ekleyelim, suyunu salıp çekene kadar bekleyelim.
  5. Doğradığımız domates ve biberlerimizi ekleyelim ,son olarak salça ve baharatlarımızı ekleyim, 5 dakika kadar pişirelim.
  6. Patlıcanlarımızı sudan çıkarıp pak sudan geçirelim tuzlu kalmasın havlu kağıt yardımıyla suyunu alalım.
  7. Yağımızı uygun bi tavaya alalım patlıcanlarımızı kızgın yağda her yerı eşit bir formda kızartalım.
  8. Kızarmış patlıcanlarımızı uygun bir fırın tepsısıne alalım.
  9. İçlerini açalım. Harcımızla dolduralım.
  10. Salçalı sosumuzu hazırlayalım güzelce eşit bir biçimde 3 yemek kaşığı patlıcanlarımızın üstüne dökelim kalan sosu tepsimize döküp üzerini biber ve domatesle süsleyelim.
  11. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 35-40 dakika denetimli bir biçimde pişirelim. Afiyet olsun 💐.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Magnolia
Yulaflı Sebzeli Pancarlı Krep Sarma (Aşırı Lezzetli Kimse Anlamıycak Yulaf Olduğunu)
Çatlak Kurabiye
Yulaf Tava Böreği
Ciabatta Ekmeği
Hdabla | © 2025 |