Karnıyarık
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet orta uzunluk patlıcan
- 1 fiske tuz
İç harcı için;
- 250 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet iri soğan
- 2 biber ve 1 orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 er çay kaşığı kekik ve karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı nane
Üzerine;
- 1 adet domates
- 2-3 adet biber
- 2 su bardağı kadar sıcak su
- Yarım yemek kaşığı salça
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları pijama formunda soyarak dikey bir çizgi ile ortadan uzunlamasına kesiyoruz.
- Üzerine fırça yardımıyla yağ sürüp patlıcanları fırında 180 derecede yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- O sırada soğanları yeterlice kavurup üzerine kıymayı ekliyoruz.
- Kıyma topak kalmasın diye kaşıkla karıştırıyoruz.
- İçine biber ve domatesi küçük küçük doğrayıp ekliyoruz üzerine en son salça ve baharatları ekleyerek biraz daha pişirip dinlenmeye alıyoruz.
- Patlıcanların ortasına çatal yardımıyla kesik çizgilerden bastırıp kıyma için yer açıyoruz.
- Kıymayı yerleştirdikten sonra domatesleri ve biberleri ayrıyeten söğüş doğrayıp üzerine süslüyoruz.
- Son olarak üzerine salçayı biraz kavurup sıcak su ekleyip ocakta birkaç dk kaynatıp bir sos hazırlıyoruz ve patlıcanlara döküyoruz.
- Fırına tekrar atıp 150* de 15 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






