Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 10-15 adet orta uzunluk patlıcan
- 400 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Dilediğiniz baharatlar
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları pijamalı formda soyuyoruz. Yıkayıp kurutup patlıcanlara fırça ile yağ sürüp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip fırınlıyoruz. Ben kızartmaktan fazla fırınlamayi tercih ediyorum. Hem daha az yağlı oluyor hemde sıçrama kaygısı olmuyor.
- 200 derece fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.
- O pişerken kıymayı kavuruyoruz. Kavrulan kıymaya soğan ve biberi ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Sonra domatesi ekleyip 1 yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyip 5 dk daha pişirip kapatıyoruz.
- Fırında pişen patlıcanların ortasını kesip içerisine kıymalı harcı dolduruyoruz. Üzerine yeşil biber ve domates dilimleyip koyuyoruz. Ben kürdanla sabitledim.
- Hepsini bu formda yaptıktan sonra 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 su bardağı suyu karıştırıp tepsiye döküp tekrar fırınlıyoruz.
- 180 derece domatesler pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

