Karnabaharlı Fırında Tavuk

Karnabaharlı Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram kuşbaşı doğranmış tavuk pirzola yahut göğüs
- 1 küçük karnabahar (çiçeklerine ayrılmış)
- 2 adet havuç (dilimlenmiş)
- 1 büyük papatya soğan (doğranmış)
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik (isteğe göre)
- Zeytinyağı
- Yeterince su (salça açmak için)
Karnabaharlı Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları iri modüller halinde doğrayın ve geniş bir kaba alın.
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın, havuçları dilimleyin, soğanı ve sarımsakları doğrayın.
- Bir kasede salçayı biraz su ile açın. Akabinde tuz, karabiber, pul biber ve kekik ile tatlandırın.
- Fırın tepsisine sebzeler ile tavukları yerleştirin. Salçalı sosu üzerine dökün.
- Üzerini yağlı kağıtla kapatın ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar, tavuklar düzgünce pişene kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun….
Karnabaharlı Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

