Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar

Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar

Fırın sos için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zerdeçal

Salçalı sos için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Üzerine;

  • 2 sap ince doğranmış yeşil soğan
  • 3-4 sap kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı susam

Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı küçük kısımlara ayıralım yıkayıp süzelim.
  2. Fırın sosunun materyallerini derin bir kaba alalım düzgünce çırpalım boza kıvamında olması lazım katı olursa biraz daha süt ekleyin.
  3. Küçük kollara ayırdığımız karnabaharları fırın sosuna bulayalım, delikli kevgir yardımıyla süzerek alalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  4. 200 derece ısıtılmış fırında karnabaharlar hafif kızarıp yumuşayana kadar yaklaşık 30 dk. denetimli pişirelim.
  5. Diğer tarafta salçalı sos için; tavaya 2 yemek zeytinyağı ve salçayı alalım orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayalım akabinde domates püresi, ketçap, soya sosunu ekleyip karıştıralım.
  6. İki diş sarımsağı ezelim limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyelim.
  7. Ardından tuz, karabiber bal, pulbiber ve yarım su bardağı su ekleyip, karıştıralım.
  8. Küçük bir kâsede nişastayı yarım çay bardağı su ile açalım sosa ekleyelim tekrar karıştıralım.
  9. Fırından aldığımız karnabaharları bu sosa ekleyelim. Doğradığımız soğan ve maydanozun yarısını ekleyelim.
  10. Susamın yarısını da ekleyip karıştıralım, ocaktan alalım.
  11. Servis tabağına alıp üzerine kalan maydanoz soğan ve susamı serpelim. Sıcak servis edelim afiyet şifa olsun. 🙋‍♀️🤤🤤

Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spagetti Eşliğinde Kremalı Limonlu Soslu Tavuk Şinitzel
Etli Lahana Sarması
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Şık Desenli Elmalı Tart
Kadayıflı Şambali Tatlısı
Hindi Gerdan Haşlama (Düdüklüde)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet