Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar

Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
Fırın sos için;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zerdeçal
Salçalı sos için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı bal
- 1 fiske tuz
- 1 fiske karabiber
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Üzerine;
- 2 sap ince doğranmış yeşil soğan
- 3-4 sap kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı susam
Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı küçük kısımlara ayıralım yıkayıp süzelim.
- Fırın sosunun materyallerini derin bir kaba alalım düzgünce çırpalım boza kıvamında olması lazım katı olursa biraz daha süt ekleyin.
- Küçük kollara ayırdığımız karnabaharları fırın sosuna bulayalım, delikli kevgir yardımıyla süzerek alalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında karnabaharlar hafif kızarıp yumuşayana kadar yaklaşık 30 dk. denetimli pişirelim.
- Diğer tarafta salçalı sos için; tavaya 2 yemek zeytinyağı ve salçayı alalım orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayalım akabinde domates püresi, ketçap, soya sosunu ekleyip karıştıralım.
- İki diş sarımsağı ezelim limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyelim.
- Ardından tuz, karabiber bal, pulbiber ve yarım su bardağı su ekleyip, karıştıralım.
- Küçük bir kâsede nişastayı yarım çay bardağı su ile açalım sosa ekleyelim tekrar karıştıralım.
- Fırından aldığımız karnabaharları bu sosa ekleyelim. Doğradığımız soğan ve maydanozun yarısını ekleyelim.
- Susamın yarısını da ekleyip karıştıralım, ocaktan alalım.
- Servis tabağına alıp üzerine kalan maydanoz soğan ve susamı serpelim. Sıcak servis edelim afiyet şifa olsun. 🙋♀️🤤🤤
Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










