Karnabahar Yemeği

Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 150 gr dana kıyma
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su

Servis ederken;

  • Karabiber ve limon

Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karnabahar fotograftaki büyüklükte doğranır.
  2. Tencereye zeytinyağı alınıp soğanlar üzerine yemeklik doğranır.
  3. Soğanlar pembeşlemeye başlarken kıyma eklenir kavurmaya devam edilir ve salça eklenir.
  4. Salça kavrulunca suyla biraz açılır.
  5. Karnabaharlar ve suyu eklenir.
  6. Kırmızı biber tuz da eklendikten sonra kapağı kapatılır orta ateşte pişmeye bırakılır.
  7. Karnabaharlar yumuşadıgında altı kapatılır ve servise hazırdır.
  8. Yaklaşık 35 dk kâfi olur tazeliğine nazaran değişebilir.
  9. Üzerine karabiber ve limon suyu eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İzmir Köfte
Supangle
Çikolatalı Fit Suffle
Pastane Usulü Alman Pastası (Videolu)
Hindistan Cevizli Kek
Yumurtalı Yoğurtlu Pazı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet