Karnabahar Yemeği

Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 150 gr dana kıyma
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı su
Servis ederken;
- Karabiber ve limon
Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabahar fotograftaki büyüklükte doğranır.
- Tencereye zeytinyağı alınıp soğanlar üzerine yemeklik doğranır.
- Soğanlar pembeşlemeye başlarken kıyma eklenir kavurmaya devam edilir ve salça eklenir.
- Salça kavrulunca suyla biraz açılır.
- Karnabaharlar ve suyu eklenir.
- Kırmızı biber tuz da eklendikten sonra kapağı kapatılır orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Karnabaharlar yumuşadıgında altı kapatılır ve servise hazırdır.
- Yaklaşık 35 dk kâfi olur tazeliğine nazaran değişebilir.
- Üzerine karabiber ve limon suyu eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






