Karnabahar Mantısı

Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- Küçük uzunluk karnabahar
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- Göz kararı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek tabağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Göz kararı tuz
Sosu için;
- 1 kase kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Göz kararı tuz
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharları görselde paylaştığım. Halde doğrayın daha sonra bir kapta baharatlar ve yağı karıştırıp, karnabaharın üzerine dökün güzelce karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırında 250 derece fırında denetimli biçimde pişirin.
- Daha sonra yoğurt sos için yoğurdu bir kaba alıp, üzerine bir dış sarımsak rendeleyin, tuzunu katip güzelce çırpın.
- Kıyma sos için; kıymayı tavaya alıp güzelce kavurun daha sonra sıvı yağ ve küp küp doğradığımız soğanları ek edin, güzelce kavrulduktan sonra baharatlarını ek ediniz.
- Karnabaharları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu ek edin en üstünede kıymalı harçtan koyup, servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








