Karnabahar Mantısı

Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Küçük uzunluk karnabahar
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • Göz kararı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek tabağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Göz kararı tuz

Sosu için;

  • 1 kase kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Göz kararı tuz
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karnabaharları görselde paylaştığım. Halde doğrayın daha sonra bir kapta baharatlar ve yağı karıştırıp, karnabaharın üzerine dökün güzelce karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırında 250 derece fırında denetimli biçimde pişirin.
  2. Daha sonra yoğurt sos için yoğurdu bir kaba alıp, üzerine bir dış sarımsak rendeleyin, tuzunu katip güzelce çırpın.
  3. Kıyma sos için; kıymayı tavaya alıp güzelce kavurun daha sonra sıvı yağ ve küp küp doğradığımız soğanları ek edin, güzelce kavrulduktan sonra baharatlarını ek ediniz.
  4. Karnabaharları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu ek edin en üstünede kıymalı harçtan koyup, servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Simit
Yeşil Kabaklı Börek ( Tuzlu)
Nefis Pancar Mezesi (Videolu)
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası
Yaz Pastası
Sütlaç (Köy Sütüyle)
Hdabla | © 2025 |