Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • Su
  • Tuz

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 4 kaşık nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartma için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı ya da sade yoğurt

Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek halde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına müsaade verilmeden suyu süzülmelidir.
  2. Başka bir kapta yumurta ve nişastayı çırpalım.
  3. Üzerine tuzu ekleyelim tekrar çırpalım.
  4. Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartalım.
  5. Karnabaharlarınızı orta ateşte kızartmanız kâfi olacaktır.
  6. Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
  7. Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da yalnızca yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Somon
Patatesli Pastane Açması
Tahinli Kurabiye
Çileki Mini Cheescake
Cheesecake Tadında Frambuazlı Kek
Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet