Karnabahar Kısırı

Karnabahar Kısırı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 3-4 kol marul
  • 2-3 kısım taze soğan
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım adet limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay sumak
  • 2 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Karnabahar Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı güzelce yıkadıktan sonra rondodan geçiriniz.
  2. Tavaya yağı alın soğanları soteleyiniz.
  3. Salçaları ek edip salça kokusu çıkana kadar kavurunuz.
  4. Sotelenen soğanların üstüne robottan geçirdiğimiz karnabaharı ekleyiniz.
  5. Güzelce karıştırarak 10 dakika pişirilir.
  6. Geniş bir kabın içine alınır soğuması için bekleyiniz.
  7. Maydanozu, yeşil soğanı ve marulu ince ince kıyın ve karnabahara ekleyiniz.
  8. Tuz, limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ek edip karıştırınız.

Karnabahar Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Börülceli Bulgur Pilavı
Peynirli Gül Böreği (Sodayla Kabaran Nefis Tarif)
Makarna Böreği
Sebzeli Krep
Pizza
Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |