Karnabahar Kısırı
Karnabahar Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 3-4 kol marul
- 2-3 kısım taze soğan
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım adet limon suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay sumak
- 2 çay bardağı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Karnabahar Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı güzelce yıkadıktan sonra rondodan geçiriniz.
- Tavaya yağı alın soğanları soteleyiniz.
- Salçaları ek edip salça kokusu çıkana kadar kavurunuz.
- Sotelenen soğanların üstüne robottan geçirdiğimiz karnabaharı ekleyiniz.
- Güzelce karıştırarak 10 dakika pişirilir.
- Geniş bir kabın içine alınır soğuması için bekleyiniz.
- Maydanozu, yeşil soğanı ve marulu ince ince kıyın ve karnabahara ekleyiniz.
- Tuz, limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ek edip karıştırınız.
Karnabahar Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






