Karışık Urfa Dolması (Ekşili, Acılı)

Karışık Urfa Dolması (Ekşili, Acılı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük uzunluk lahana
  • 2 demet asma yaprağı
  • 2 adet yeşil kabak
  • 4-5 adet dolmalık biber
  • 2 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1-2 adet domates
  • 8 adet kuru patlıcan
  • 6 adet kuru biber
  • Yarım bardak taneli sumak

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma et (orta yağlı)
  • 3 bardak pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet mor soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 bardak domates püresi
  • 1 bardaktan biraz eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı pul biber yahut isot
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Suyu için;

  • 1,5 bardak sumak suyu
  • 1,5 bardak olağan su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz zeytinyağı

Tarifteki bardak ölçüsü 200ml dir.

Karışık Urfa Dolması (Ekşili, Acılı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tane sumağımızı kaynamış bir buçuk bardak suda ağzı kapalı formda bekletiyoruz. (özünü vermesi için 1 saat evvelden yapalım)
  2. Daha sonra lahanamızı tuzlu suda haşlıyoruz. Kuru biber ve patlıcanlarıda haşlıyoruz. Dolmalık biber ve kabaklarında içini oyuyoruz. Domateslerin içini oyuyoruz. Daha sonra içlerine biraz tuz serpiştiriyoruz.
  3. Kuru soğanları da soyup kenarlarına kesik atıp haşlıyoruz. Asma yapraklarımızı da hazırlıyoruz.
  4. Bütün gereçler hazır olduğuna nazaran iç harcı hazırlayabiliriz. Soğan, sarımsak ve maydanozu doğruyoruz. Pirinçleri yeterlice yıkıyoruz. İç harcı için yazılan bütün materyalleri bir kaba alıyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra iç harç da hazır.
  5. Tenceremize en alta biber, kabak ve kuru soğan dolmalarını diziyoruz. Bir üstüne kuru patlıcan, kuru biber ve domates dolmasını diziyoruz. En üste lahana ve sarmalarıda karışık diziyoruz.
  6. Üstüne bir tabak yahut dolma taşı koyuyoruz ve bir tatlı kaşığı tuz ve biraz zeytinyağı gezdiriyoruz.
  7. Dolma suyunu tanımdaki üzere ekliyoruz.
  8. Önce harlı ateşte kaynayana kadar kaynadıktan sonra orta ateşte 1 saat pişiriyoruz. (ocağınız harlıysa kısık ateşte olabilir).
  9. Pişen yemeğimizi biraz dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun 🫑🧅🧄🍅🍆🌶️

Karışık Urfa Dolması (Ekşili, Acılı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katmer Börek
Kabak Tatlısı
Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu
Çıtır Muska Böreği (Patatesli)
Limonlu Cupcake Muffin
Aylarca Bayatlamayan Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet