Karışık Turşu
Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kapya biber
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 2 adet salatalık
- 2 adet havuç
- Yarım lahana
- 3 diş sarımsak
- 1 avuç nohut
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 su bardağı sirke ( ben üzüm sirkesi kullandım)
- Yettiği kadar kaynayıp soğumuş su
Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğradığımız tüm zerzevatları geniş bir kaba alalım akabinde sirkemizi ekleyelim.
- Sirke ile 1 saate yakın bekletelim ki kabımıza alırken daha rahat yerleştirebilelim diye.
- Daha sonra dilimlediğimiz tüm zerzevatları kavanozumuza koyalım, maydanoz ,nohut, sarımsak, limon tuzu ve kaya tuzunu ekleyelim.
- Aldığı kadar suyumuzu ek ettikten sonra kapağını kapamadan evvel streç ile sarıp hava almasın diye kapağını güzelce kapatalım.
Şimdiden afiyetler olsun☺️.
Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












