Karışık Kızartma Şöleni
Karışık Kızartma Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kapya biber
- 10 adet yeşil köy biberi (ya da kıl biber)
- 3 adet patates
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- Yoğurt
- 3 adet domates (rende)
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
Karışık Kızartma Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle gereçleri sırasıyla kesip kızartmaya başlayalım.
- Yeşil biberleri direkt olarak kızartalım.
- Kapya biberleri bölüp içini aldıktan sonra uzunlamasına keselim.
- Yeşil biberden sonra kapyaları kızartalım.
- Ardından patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve tekrar uzunlamasına keselim. Kızartalım.
- Kızartma süreçleri devam ederken başka bir tencerede domates sosumuzu hazırlayalım.
- Domatesleri ve sarımsakları rendeleyelim.
- İçine 1 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ara karıştırarak pişmeye bırakalım piştikten sonra tuzunu atalım ve bir kenara alalım.
- Patlıcanlar kızardıktan sonra kabaklarımıza da birebir süreci yapalım ve en son patateslerimizi kızartalım.
- Yoğurdumuzu çırpalım pürüzsüz bir kıvamda olsun.
- Son evrede bu eşsiz lezzetleri bir ortaya getirelim 🥹.
Damak çatlatan tadıyla karışık kızartmamız hazır afiyet olsun😍.
Karışık Kızartma Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








