Karışık Kızartma
Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet patates
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 3-4 adet köy biberi
- 2 adet domates
Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup kızartmalık doğruyoruz. Ve direkt kızmış olan yağa atıyoruz.
- Kalan materyalleri çık kalın olmayacak biçimde dilimliyoruz( domates hariç).
- Kızaran patatesi alıp geniş bir kapa koyun.
- Doğranmış olan gereçleri kabak, patlıcan ve biber sıralamasıyla sırayla kızartıyoruz.
- Her kızaran malzemeyi tek bir tabakta üst üste koyuyoruz.
- Biberleri kızartması atınca domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz.
- Blenderdan geçirip bir tavaya alacak 5 dk kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Tuz isteğe nazaran eklenebilir.
- Son olarak domatesi de üzerine gezdiriyoruz.
- Tabakta evvel patates,kabak,patlıcan biber sıralaması olacak en üste domates sosumuzu gezdireceğiz.
Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








