Karışık Kızartma

Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 3-4 adet köy biberi
  • 2 adet domates

Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup kızartmalık doğruyoruz. Ve direkt kızmış olan yağa atıyoruz.
  2. Kalan materyalleri çık kalın olmayacak biçimde dilimliyoruz( domates hariç).
  3. Kızaran patatesi alıp geniş bir kapa koyun.
  4. Doğranmış olan gereçleri kabak, patlıcan ve biber sıralamasıyla sırayla kızartıyoruz.
  5. Her kızaran malzemeyi tek bir tabakta üst üste koyuyoruz.
  6. Biberleri kızartması atınca domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz.
  7. Blenderdan geçirip bir tavaya alacak 5 dk kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
  8. Tuz isteğe nazaran eklenebilir.
  9. Son olarak domatesi de üzerine gezdiriyoruz.
  10. Tabakta evvel patates,kabak,patlıcan biber sıralaması olacak en üste domates sosumuzu gezdireceğiz.

Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çörek Otlu Kurabiye
Roka Salatası
Soya Soslu Brokoli Salatası
Cevizli Çimdik Kurabiye
Fit Pancarlı Mücver
Meyveli Magnolia
Hdabla | © 2025 |