Karışık Kızartma

Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kabak
  • 3 adet domates
  • 250 gram kıl biber
  • 300 gram yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kuru fesleğen

Fritöz için;

  • 1 litre sıvı yağ

Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri düzgünce yıkadıktan sonra patateslerin kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Patlıcan ve kabakları yuvarlak ince dilimler halinde doğrayın. Biberleri parmak halinde dilimlere ayırın. Son olarak domatesleri rendeleyin.
  2. Bir kaseye yoğurdu alıp pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Rendelenmiş 2 diş sarımsağı ve tuzu ekleyip düzgünce karıştırın.
  3. Sebzeleri sırayla fritözde kızartın. Rendelenmiş domatese 2 diş sarımsak, tuz, pul biber, fesleğen ve karabiber ekleyip bir tavada sıvı yağ ile pişmeye bırakın.
  4. Kızaran zerzevatları tabağa alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Ballı Somon Balığı
Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor )
Piyaz
Efsane Profiterol
Şehriyeli Sulu Köfte
Havuçlu Yoğurtlu Salata Tarifi-Hafif, Pratik Ve Nefis Meze Tarifi! (Videolu)
Hdabla | © 2025 |