Karışık Kaşık Turşu
Karışık Kaşık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
Sebzeler için;
- Çeyrek beyaz lahana yahut sarmalık lahana
- 3 ince uzun salatalık
- 5 adet orta uzunluk havuç
- 3 adet ince uzun acur
- 3 adet kelek
- 9-10 adet orta domates
- 2 baş sarımsak
- 60 adet nohut tanesi
- 10 adet küçük acı cin biberi
- 5 adet jalepeno biberi
- 10 adet orta uzunluk yeşil acı biber
- 10 adet çarliston biber
- Çeyrek karnabahar
Suyu için;
- 8 yemek kaşığı tuz
- 1.5 litre üzüm sirkesi
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı limon tuzu
- 2 litre su
Karışık Kaşık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeler yıkandıktan sonra çok küçük doğranır ve karıştırılır.
- Büyükçe bir turşu kavanozunun tabanına nohut tanesi yerleştirilir.
- Hazırlanıp karıştırılan sebzeler kavanoza doldurulur.
- Başka bir kapta hazırlanan turşu suyu, kavanozdaki sebzelerin üzerine ek edilir.
- Ağzına düz bir süzgeç gerilerek kavanozun kapağı kapatılır.
- Bu formda kapağı hiç açılmadan serin bir yerde 2–4 hafta ortası bekletilir.
Afiyet olsun.
Karışık Kaşık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















