Karışık Hoşaf

Karışık Hoşaf Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı siyah üzüm
  • 2 çay bardağı çekirdeksiz sarı üzüm
  • 5 adet kuru incir
  • 8-10 adet kuru kayısı
  • 2 litre su
  • Yarım çay bardağı şeker

( istediğinize nazaran materyallerde değişiklik yapabilirsiniz)

Karışık Hoşaf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru üzüm, sarı üzüm, kuru incir ve kayısıyı sıcak suyla bir kere yıkayıp sıcak suda 5 dk beklettim.
  2. Bekleyen malzemelerimizden kuru incir ve kuru kayısıyı doğradım. ( ben julyen doğradım küp küp de doğrayabilirsiniz).
  3. Uygun bir tencereme suyu alıp kaynattım, üzerine doğradığımız incir,kayısı ve suda beklettiğimiz üzümleri bir kaç sefer daha yıkayıp ekledim.
  4. Kaynadıktan sonra üzerine şekerimi ekledim. (şekeri damak tadınıza nazaran çok yahut az koyabilirsiniz).
  5. 10 dk kadar kaynadıktan sonra hoşafımın altını kapattım.
  6. Soğuduktan sonra servise hazır. Herkese afiyet olsun ♥️✨.

Karışık Hoşaf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cookie Kurabiye
Kereviz Tarator Tarifi
Ekler
Salçalı Makarna Tarifi
Pazar Aperatifi
İç Baklalı Salata
Hdabla | © 2025 |