Karışık Helva (İrmik Ve Un İle)

Karışık Helva (İrmik Ve Un İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 orta uzunluk çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su (yarı yarıya süt de konulabilir, ben sade su ile yaptım)
  • 1 çay bardağı tahin

Karışık Helva (İrmik Ve Un İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir tencereye şeker ve su konup ocağa alınır.
  2. Şeker eridiğinde (kaynamadan) ocaktan alınır.
  3. Diğer taraftan öteki bir tencereye yağlar konur ve eridiğinde üzerine irmik ve un ek edilip, evvel orta ateş sonra kısık ateşte 20 dakika rengi yoğunlaşana kadar kavrulur.
  4. Üzerine şerbet ek edilir ve kıvama gelene kadar karıştırılır.
  5. En son tahin ilavesiyle bir taşım daha karıştırılıp, ocaktan alınır.
  6. Kaşık ile biçim verilir.
  7. Dondurma eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun😊.

Karışık Helva (İrmik Ve Un İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çanak Pasta
Körili Ve Sütlü Makarna
Kütür Kütür Kornişon Turşusu
Mozaik Pasta
Biberli Domatesli Bulgur Pilavı
Avokado Ezmesi
Hdabla | © 2025 |