Karışık Dolma Turşusu

Karışık Dolma Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • 1 kg yeşil domates
  • 1 kg kelek
  • Yarım kg kapya biber
  • Yarım kg dolma biber

İç gereci için:

  • 7-8 kırmızı domates
  • 6-7 salatalık
  • 2 yeşil domates
  • 2 kapya biber
  • 1 kelek
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 – 4 diş sarmısak
  • Tuz (salata tadına bakılarak tuzu ayarlanır ben kaya tuzunun çekilmiş halinden 7 yemek kaşığı kattım)
  • 2 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı limon suyu

Üzeri için;

  • Zeytinyağı

Karışık Dolma Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların sap kısımları temizlenip tuzlu suda rengi dönünceye kadar 10 dakika haşlanır.
  2. Haşlanan patlıcanlar sudan alınıp süzülür ve üzerine yük konulup 2 -3 saat beklenir.
  3. İçi için gerekli olan gereçler küçük salata halinde doğranır.
  4. Sarımsakları da doğranarak eklenir ve sirke, tuz konularak kenara alınır.
  5. Domatesler ve kelek dolmalık oyulur.
  6. Süzülen patlıcan ve biberler alınıp hazırlanan salata materyali ile doldurulup uygun kaba yerleştirilir.
  7. Salata kabında kalan su turşu kabının üzerine ek edilir kalan boşluk su ile doldurulur ve en son üzerine zeytinyağı gezdirilerek kapatılır.

Karışık Dolma Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça
Islak mı Islak Kek
Girit Kabağı Dolması
Pişi Tarifi Süt Yoğurt Kullanmadan (Videolu)
Damla Çikolatalı Cookies
Tam Buğdaylı Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |