Karışık Biber Enginar Sarma Dolması
Karışık Biber Enginar Sarma Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram asma yaprağı
- 5 adet enginar
İç harcı için;
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
- 1.5 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı olağan salça
- 8 adet kuru taze soğan
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı konserve domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı nane
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet dereotu
Karışık Biber Enginar Sarma Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci güzelce yıkıyoruz.
- Ardından soğanı, maydanozu, dereotunu doğruyoruz. Zeytinyağını, naneyi, salçayı, kimyonu, karabiberi ekliyoruz.
- Reyhanı, kırmızı toz pul biberi ekliyoruz karıştırıyoruz.
- İlk olarak asma yaprağını açıp, içine materyalleri koyarak güzelce sardım.
- Daha sonra enginarları limonlu su da biraz bekletip doldurdum.
- Enginarları aykırı çevirip tencereye yerleştirdim, akabinde yaprağı dizdim.
- Üzerine su ekleyerek tabak koyuyoruz.
- Ocakta 45 dakika pişirip servis yapıyoruz, afiyet olsun.
Karışık Biber Enginar Sarma Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















