Karışık Biber Enginar Sarma Dolması

Karışık Biber Enginar Sarma Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram asma yaprağı
  • 5 adet enginar

İç harcı için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı olağan salça
  • 8 adet kuru taze soğan
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı konserve domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı nane
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet dereotu

Karışık Biber Enginar Sarma Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci güzelce yıkıyoruz.
  2. Ardından soğanı, maydanozu, dereotunu doğruyoruz. Zeytinyağını, naneyi, salçayı, kimyonu, karabiberi ekliyoruz.
  3. Reyhanı, kırmızı toz pul biberi ekliyoruz karıştırıyoruz.
  4. İlk olarak asma yaprağını açıp, içine materyalleri koyarak güzelce sardım.
  5. Daha sonra enginarları limonlu su da biraz bekletip doldurdum.
  6. Enginarları aykırı çevirip tencereye yerleştirdim, akabinde yaprağı dizdim.
  7. Üzerine su ekleyerek tabak koyuyoruz.
  8. Ocakta 45 dakika pişirip servis yapıyoruz, afiyet olsun.

Karışık Biber Enginar Sarma Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Mantarlı Rulolar (Videolu)
Glütensiz Dere Otlu Poğaça
Kahvaltı Böregi
Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)
Mayasız Biberli Zeytinli Naneli Kıyır Poğaça
Zeytinyağlı Bamya Yemeği
Hdabla | © 2025 |